Biografie Dr. Niels P. van der Weerdt

Dr. N.P. (Niels) van der Weerdt is managing director van Inscope Consulting, een kennisonderneming van de Erasmus Universiteit Rotterdam. Daarvoor was hij als universitair docent verbonden aan de vakgroep Strategie en Ondernemerschap van de Rotterdam School of Management. Vanuit zijn particuliere adviespraktijk adviseert hij ondernemers uit het midden- en kleinbedrijf.

Ontwikkelen, delen en toepassen van kennis over een gezonde bedrijfsvoering; deze drie-eenheid van activiteiten heeft de loopbaan van Niels altijd gekenmerkt. Soms met meer nadruk op het ontwikkelen van kennis, getuige zijn proefschrift over flexibele organisaties en publicaties in vooraanstaande wetenschappelijke media. Dan weer met meer nadruk op het delen van kennis, als docent aan de vakgroep Strategie en Ondernemerschap van de Rotterdam School of Management of als project leider bij het Nederlands Centrum voor Sociale Innovatie. En recentelijk weer met een sterke focus op de toepassing van kennis als managing director van INSCOPE Consulting, een nieuwe onderneming van de Erasmus Universiteit. Zijn werkzaamheden als onderzoeker, docent en consultant stelden hem in staat om bij een groot aantal organisaties in de keuken te kijken. Daarmee vergaarde hij state-of-the-art kennis over businessmodel innovatie en sociale innovatie. Kennis die hij nu als geen ander weet om te zetten in solide en relevante antwoorden op de complexe vraagstukken waar managers vandaag de dag mee worstelen.

Recent heeft hij samen met prof.dr. H.W. Volberda het artikel ‘businessmodel innovatie in de mkb-accountancy; een empirisch onderzoek’ gepubliceerd.

niels

5 REDENEN OM WOENSDAG 2 NOVEMBER IN UTRECHT TE ZIJN:

 Eed afleggen!

 Sfeervolle ambiance!

 Inleiding over vakmanschap accountants!

 Lunch!

 Uniek aandenken aan deze gebeurtenis!